Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Förskola

Utveckling av pedagogisk idé inom förskolan

I Örkelljunga arbetar vi för en likvärdig förskola vilket betyder att det skall vara samma kvalité på kommunens samtliga förskolor.  Den 7 mars anordnades en kompetensutvecklingsdag där alla kommunens pedagoger fick möjligheten att vara med att ta fram grunden till en pedagogisk idé. En resa startade!

Den pedagogiska idén visar vad vi i Örkelljunga kommun anser om barnsyn, kunskapssyn och pedagogroll vilket vi sedan ska förhålla oss till i arbetet med barnen och när vi utvecklar verksamheten.

Som ett led i framtagandet av den pedagogiska idén ska vi utveckla våra lärmiljöer i förskolan med start under våren. ”Vad vill vi ska hända med barnen i denna lärmiljö?” är en viktig fråga för alla pedagogerna att ställa sig. 

Under läsåret 2017/2018 läser alla pedagoger boken ”Pedagogisk miljö – i tanke och handling”.  Alla kapitel i boken kommer att diskuteras tillsammans i olika grupper som leds av förskolans processledare. Kompetensutveckling nära verksamheten och med all personal skapar en gemensam samsyn som lättare leder till att förändringar sker i verksamheten.
Det är en spännande resa som har påbörjats och exakt hur färden nu kommer att gå vet ingen, det är det som är det roliga med att utveckla något! Ingen väg är förutbestämd utan vi tillsammans bestämmer över ”The Örkelljunga way”.